top of page

za 21 okt

|

Wingene

Wildenburg wandeling – 11 km

14 vrouwen en 6 mannen ingeschreven. Nog enkele plaatsen vrij voor de mannen. Natuurwandeling door bossen en langs vijvers – Wingene, Beernem. Vooral onverharde paden en zeker vochtbestendige wandelschoenen nodig.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Wildenburg wandeling – 11 km
Wildenburg wandeling – 11 km

Tijd en locatie

21 okt 2023 14:00 – 17:30

Wingene, 8750 Wingene, België

Over het evenement

We starten deze bosrijke wandeling aan het Sint-Joriskerkje dat door de kasteelheren van Wildenburg werd gebouwd. De Wingense wijk Wildenburg telt twee kasteeldomein op zijn grondgebied.  Het landgoed Blauwhuis dat al teruggaat tot de 16e eeuw en anderzijds het kasteelpark Wildenburg waar enkel nog het tot woning verbouwde koetshuis rest. 

Via het kasteelpark stappen we richting het Sint-Pietersveld met zijn torenhoge zendmasten voor de scheepvaart. De (historische) Scheepsput werd halfweg de 19de eeuw gegraven om er een driemaster te bouwen. Het grote zeilschip deed dienst als oefenplaats voor de matrozen van een hervormingsschool in de buurt (nu Gemeenschapspinstelling De Zande). De vijver kreeg de naam 'Het Schip', maar werd door de lokale bevolking omgevormd tot de Scheepsput. Onlangs werd De Scheepsput helemaal ingericht met avontuurlijke speelnatuur. Een van de mooiste verborgen natuurplekjes uit het Landschapspark Bulskampveld om te gaan ontdekken!

Op de terugweg gaan we dwars door de Vagebuurbossen en het natuurgebied 'de Gulke Putten' dat rijk is aan resten natte en droge heiden, graslanden, hakhout met bloemenrijke paden en open plekken met orchideeën..

We sluiten af voor een glaasje en/of hapje in een bistro naast het Sint Joriskerkje.

 • Inbegrepen: begeleiding, organisatie
 • Niet-inbegrepen: consumpties, dinner
 • Inschrijven en annulatie tem 17/10/2023 . Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering:  Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Verkoop geëindigd op
 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Uitverkocht
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page