top of page

zo 15 okt

|

Dilbeek

Wandeling met gids in Dilbeek, op bezoek bij de konijnenfretters. 9km.

10 vrouwen en 5 mannen ingeschreven. Tijdens de wandeling werpen we een blik op het mooie kasteel De Viron op de heuvel, waarvan gezegd wordt dat de architect er een jaarkalender in verwerkt heeft.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Wandeling met gids in Dilbeek, op bezoek bij de konijnenfretters. 9km.
Wandeling met gids in Dilbeek, op bezoek bij de konijnenfretters. 9km.

Tijd en locatie

15 okt 2023, 14:00 – 17:30 CEST

Dilbeek, Dilbeek, België

Over het evenement

We  bewonderen  de zeer oude Sint-Alenatoren op het eilandje, enig overblijfsel van het middeleeuwse kasteel. Van hieruit werpen we een blik op het mooie kasteel De Viron op de heuvel, waarvan gezegd wordt dat de architect er een jaarkalender in verwerkt heeft.

Even verder trekken we natuurgebied “De Wolfsputten” in. Wolven houden er zich niet meer schuil maar de “putten” waren eertijds grote zandsteengroeven waarvan de stenen gediend hebben om niet alleen de kerken uit eigen streek te bouwen maar ook pareltjes als het stadhuis van Leuven en de Sint-Janskerk van ’s Hertogenbos, en nog vele andere bouwwerken.

Na de wolfsputten van oost naar west te hebben doorkruist verkennen we langs pittoreske wegen het gehucht Begijnenborre en de Kluizenbos. Hier zijn we in de buurt van het Roelandsveld waar stroper Doke op de loer ligt om ons de legende van de “Konijnenfretters” uit de doeken te doen !

Smakelijk ! En graag tot zondag 15 oktober !

– afstand ca. 9 km – licht glooiend – zonder tussenstop.

Na de wandeling zoeken wij een plaats om nog iets te gaan drinken.

 • Inbegrepen: gids, organisatie
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes.
 • Inschrijven en annulatie tem 11/11/2023 . Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering: Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Tickets

 • Pajottenland - vrouw

  € 14,60
  Btw: +€ 0,90 Trans.kost
  Verkoop geëindigd op
 • Pajottenland - man

  € 14,60
  Btw: +€ 0,90 Trans.kost
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page