top of page

zo 09 jun

|

Sint-Genesius-Rode

Wandeling met gids. Idyllische schoonheid van Zevenbronnen. 8km.

Een oase van rust en schoonheid. Hoe kan het anders dat daar kanunniken neerstrijken. Hertogin Johanna van Brabant geeft in 1388 toestemming voor de bouw van de priorij van Zevenbronnen.

Wandeling met gids. Idyllische schoonheid van Zevenbronnen. 8km.
Wandeling met gids. Idyllische schoonheid van Zevenbronnen. 8km.

Tijd en locatie

09 jun 2024, 15:00 – 18:00 CEST

Sint-Genesius-Rode, Sint-Genesius-Rode, België

Over het evenement

De priorij van Zevenbronnen kent vooral in de 17de eeuw een grote bloeiperiode. Op 17 april 1784 heft de Oostenrijkse keizer Jozef II de priorij op. De gebouwen worden afgebroken. De sloop van de kloosterkerk volgt vier jaar later. 

De naam Zevenbronnen duidt op de aanwezigheid van een bronrijk gebied.  Daarbij dient zeven niet strikt te worden opgevat. Het wordt beschouwd als heilig getal. In deze vallei leggen de monniken door afdamming de vijvers aan, voornamelijk voor het kweken van vis. De grote vijver, ook Molenvijver genoemd, wordt gebruikt voor de aandrijving van de kloostermolen. 

Het bos- en natuurreservaat van Zevenbronnen (19 ha) is een voorbeeld van het oude Brabantse landschap met zijn beboste heuvels en diepe, natte valleien. Op de vruchtbaarste plaatsen zijn die in cultuur gebracht voor akkerbouw en veeteelt.

Een wandeling door een sterke schakel tussen Hallerbos en Zoniënwoud! Wandeling van 2,5-3 uur op een rustig tempo zonder tussenstop, max 8km. 

Honden toegelaten. 

Na de wandeling zoeken wij een plaats om nog iets te gaan drinken.

 • Inbegrepen: gids, organisatie
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes.
 • Inschrijven en annulatie tem 5/6/2024. Na deze datum is annulering niet meer mogelijk en wordt de bijdrage niet terugbetaald. Het exacte adres wordt direct na de registratie verzonden in de bevestigingsmail. Gelieve je e-mail na registratie te controleren, ook in de spamfolder. Als je geen adresinformatie hebt ontvangen, stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. Houd er rekening mee dat op zaterdag of zondag geen e-mails worden beantwoord.
 • Verzekering: Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, enkel voor de vrijwilligers.

Tickets

 • Pajottenland - vrouw

  Verkoop eindigt op: 06 jun, 15:05 CEST
  € 14,60
  Btw: +€ 0,90 Trans.kost
 • Pajottenland - man

  Verkoop eindigt op: 06 jun, 18:00 CEST
  € 14,60
  Btw: +€ 0,90 Trans.kost

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page