top of page

zo 07 jan

|

Sint-Niklaas

Wandeling langs provinciaal domein De Ster, Bosmanshoekbos en fort van Haasdonk. 12km. Regio Waasland.

14 vrouwen en 10 mannen ingeschreven. Het parcours is niet bewegwijzerd, Vlak, grotendeels onverharde bospaadjes en soms trage veldwegels afwisselend met plattelands agrarische landschappen. 12 km met tussenstop.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Wandeling langs provinciaal domein De Ster, Bosmanshoekbos en fort van Haasdonk. 12km. Regio Waasland.
Wandeling langs provinciaal domein De Ster, Bosmanshoekbos en fort van Haasdonk. 12km. Regio Waasland.

Tijd en locatie

07 jan 2024, 13:00 – 17:00

Sint-Niklaas, Sint-Niklaas, België

Over het evenement

We wandelen deels langs de Kapellekesroute en langs kleine veldwegels in een ruime boog rond het fort tot we aan de Sint Amelbergakapel komen, genoemd naar de gelijknamige heilige.

De sanitaire stop is voorzien bij Taverne De Veehandel na 7km stappen. Na het tavernebezoek is het nog ongeveer uur wandelen en komen wij langs de 20 hectare grote vijver van Provinciaal Domein De Ster waar wij van elkaar op de parking afscheid nemen.

Fort van Haasdonk

Het Fort van Haasdonk is een deel van de buitenste fortengordel rond Antwerpen en werd gebouwd tussen 1908 tot 1913. Na 1918(W.O 1) werd het Fort gebruikt als opslagmagazijn. Ten tijde van vandaag is het Fort sinds 2002 erkend als beschermd natuurmonument. Nu is het de habitat van een 250-tal vleermuizen die hun thuis hebben gevonden. Het fort is niet toegankelijk en is in slechte staat en er kan rondom het fort wel gewandeld worden.

Sportieve Singles

Wandelen met Sportieve Singles is beste van twee werelden. We wandelen een lus wandeling met gelijkgestemden in groep en beoefenen samen de wandelsport en knopen onderweg met onze deelnemers wandelgesprekjes aan.

Er wordt op een gezapig tempo gewandeld en onderweg wordt er op tijd even gepauzeerd (tempo tss 3,8 - 4,6 km/u.. ). Dit is een ideale wandeling voor stappers met al een eerste ervaring, maar ook de beginnende wandelaar.

Wij genieten samen van de wandelomgeving, als wandelbegeleider zorg ik voor een zo hoog mogelijk natuurbelevingsgehalte waar veilig wandelen voorop staat.

 • Natuurlijk zijn er de invloeden van moeder natuur en vooral in het regenseizoen is stevig waterdichte wandelschoeisel vereist om voetblessures zoveel mogelijk te voorkomen.
 • Wat heb je nodig voor deze wandeling: dagrugzakje, drinken, kleine versnapering, regenjas(of K-way,...), pasmunt (sanitaire stop), fotocamera om af en toe een foto te maken, ....
 • Na de wandeling kunnen de mensen ter plaatse beslissen om te gaan eten. Restaurant wordt niet op voorhand gereserveerd.
 • Hond. Op deze wandeling zijn aangelijnde honden toegelaten.

Wandeling van 12km met tussenstop.

 • Openbaar vervoer: 

Perron 8 nabij N.M.B.S Sint Niklaas.

Lijnbus 3 rijrichting Nieuwkerken - Ster - Hoge Bokstraat.

Op 500 m van het vertrekpunt bevindt zich de afstaphalte Sint-Niklaas - Ster.

Deze lijnbus rijd in het weekend regelmatig.

N.M.B.S Nieuwerkerken Waas

1350 meter wandelen naar parking De Ster Noord gelegen aan Brokkelingenstraat 12, 9100 St.Niklaas.

 • Inbegrepen: organisatie wandeling, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 3/1/2024. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering:  Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Horeca suggesties in de buurt van de startplaats voor wie na de wandeling eventueel nog wilt blijven om te eten.  

 • 'T Zonneken, Zonneken 2, 9100 Sint-Niklaas, T: 03 778 05 07
 • Café De Ster - volkscafé, Heidebaan 121, 9100 Sint-Niklaas, T: 03 776 06 15. Opmerkingen: Bereiding van kleine snacks(o.a ribbetjes, kaasplank,...).
 • Taverne De Ster,  Dries 78, 9112 Sinaai, T: 03 778 08 12
 • t' Bos, Taverne - Orangerie - Restaurant, Vossekotstraat 99, 9100 Sint-Niklaas, T: 03 296 30 46, G: 0479 20 92 79

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Verkoop geëindigd op
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Uitverkocht
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page