top of page

za 27 jan

|

Moerbeke

Wandeling doorheen het Heidebos 9,5km. Regio Waasland.

Tijdens deze vijfsterren wandeltocht van topkwaliteit verkennen wij het prachtige Heidebos, direct bereikbaar vanaf de parkeerplaats. 9.5 km met tussenstop.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Wandeling doorheen het Heidebos 9,5km. Regio Waasland.
Wandeling doorheen het Heidebos 9,5km. Regio Waasland.

Tijd en locatie

27 jan 2024, 13:30 – 17:00

Moerbeke, 9180 Moerbeke, België

Over het evenement

Elke bocht onthult nieuwe verrassingen, van majestueuze dreven met oude beuken tot open gebieden met struikhei en dennenbossen. 

Let op de grazende Galloway runderen die het gebied helpen beheren door overtollig gras en scheuten weg te grazen, waardoor honden niet zijn toegestaan. 

Met een uitgestrektheid van 100 hectare biedt dit bos een wandelparcours dat voor 90% uit onverharde bospaden bestaat. 

De route combineert delen van GR 122 Scheldeland, AS Adventure en de gele route van Natuurpunt. 

Na 6 tal km te hebben genoten, maken we een tussenstop bij de Moervaarthoeve in Wachtebeke, met voorzieningen als een taverne, restaurant en thearoom. 

Na de pauze keren we terug naar het betoverende Heidebos. Aan het einde van deze prachtige 9,5 km lange wandeling nemen we afscheid op de parkeerplaats.

Heidebos 

Het Heidebos, gelegen op de grens van het Meetjesland en het Waasland, is een gevarieerd natuurgebied met dennenbossen, berken-eikenbossen, schrale graslanden en struikheigebieden. 

Het landschap herbergt overblijfselen van de Tachtigjarige Oorlog, zoals het fort Francipanie en de Parmavaart. 

Op een droge duinengordel tussen Stekene en Maldegem, vertoont het bos veel zandplekken en biedt het uitzicht op de lagergelegen Moervaartvallei. 

Populaire wandelmomenten zijn de nazomer, wanneer de heide paars kleurt, en de herfst, wanneer het bos getooid is in scharlakenrood en okergeel. 

Het gebied herbergt diverse flora en fauna, waaronder bosvogels, reeën en Gallowayrunderen die het hele jaar door grazen en bijdragen aan de natuurlijke structuur van het bos.

Sportieve Singles

Wandelen met Sportieve Singles is beste van twee werelden. We wandelen een lus wandeling met gelijkgestemden in groep en beoefenen samen de wandelsport en knopen onderweg met onze deelnemers wandelgesprekjes aan.

Er wordt op een gezapig tempo gewandeld en onderweg wordt er op tijd even gepauzeerd (tempo tss 3,8 - 4,6 km/u.. ). Dit is een ideale wandeling voor stappers met al een eerste ervaring, maar ook de beginnende wandelaar.

Wij genieten samen van de wandelomgeving, als wandelbegeleider zorg ik voor een zo hoog mogelijk natuurbelevingsgehalte waar veilig wandelen voorop staat. Wandeling van 9,5km met tussenstop.

 • Natuurlijk zijn er de invloeden van moeder natuur en vooral in het regenseizoen is stevig waterdichte wandelschoeisel vereist om voetblessures zoveel mogelijk te voorkomen. Wat heb je nodig voor deze wandeling: dagrugzakje, drinken, kleine versnapering, regenjas(of K-way,...), pasmunt (sanitaire stop), fotocamera om af en toe een foto te maken, ....
 • Na de wandeling kunnen de mensen ter plaatse beslissen om te gaan eten. Restaurant wordt niet op voorhand gereserveerd.
 • Hond. Op deze wandeling zijn honden niet toegelaten. Begrazinsgebieden Gallowayrunderen!
 • Openbaar vervoer: 

N.M.B.S Lokeren

lijnbus 49 met rijrichting Lokeren - Moerbeke Waas - Zelzate

Opstaphalte: Lokeren Station perron 2

Afstaphalte: Moerbeke-Waas - Fortstraat

Vanaf de afstaphalte is het 550m wandelen naar parking 1 gelegen aan de Keizershoek.

Je wandelt in rechte lijn Keizershoek in tot aan de parking.

Deze lijnbus rijd om de 2 uren in het weekend.

 • Inbegrepen: organisatie wandeling, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 23/1/2024. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering: Let op dat Sportieve Singles vzw geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering heeft afgesloten voor de deelnemers; deze verzekering is enkel van toepassing op de vrijwilligers.

Tussenstop

Moervaarthoeve - Taverne - Restaurant - Tea Room

Horeca suggesties in de buurt van de startplaats voor wie na de wandeling eventueel nog wilt blijven om te eten.  

Moervaarthoeve - Taverne - Restaurant - Tea Room Peene 5B, 9185 Wachtebeke - 09 342 77 61

Smulderke - familierestaurant Opperstraat 105, 9180 Moerbeke - 0487 32 43 33

Aquarella - restaurant - Opperstraat 16, 9180 Moerbeke - 09 324 41 14

't Bierhuys - Bar - Statiestraat 1, 9180 Moerbeke - 0496 24 62 94

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Uitverkocht
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Uitverkocht
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page