top of page

zo 07 apr

|

Stekene

Wandeling door Stropers Bos 14km. Stekene. Regio Waasland.

Lopen langs de bedmarlinie door Stropersbos en de Clingse bossen in Nederland. De landsgrens vormt de scheiding tussen deze twee waardevolle natuurgebieden.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Wandeling door Stropers Bos 14km. Stekene. Regio Waasland.
Wandeling door Stropers Bos 14km. Stekene. Regio Waasland.

Tijd en locatie

07 apr 2024, 14:00 – 18:00

Stekene, 9190 Stekene, België

Over het evenement

In het Waasland loopt de Bedmarlinie door het Stropersbos. De Spaanse Linies zijn de restanten van verdedigingswerken, aangelegd tijdens de Tachtigjarige Oorlog en de Spaanse Successieoorlog. Bij de herinrichting van het bos werd een gedeelte van de linie gereconstrueerd.

Tal van vestigingstadjes, forten en linies werden in het grensgebied van Zeeuw-Vlaanderen en Vlaanderen aangelegd. De verdedigingswerken speelden een belangrijke rol in de bepaling van de huidige grens tussen Nederland en België. Een groot deel van deze linies en vestingen zijn aarden wallen in het landschap. Dit bood in die periode in het polderlandschap de beste bescherming en deze aarden verdedigingswerken konden ook relatief snel worden opgetrokken. Heel wat forten zijn ondertussen belangrijke natuurgebieden geworden. De wallen en grachten vormen de ideale leefomgeving voor heel wat fauna en flora. 

Voor het natuurbeheer zijn diverse grote grazers actief hierdoor niet toegestaan voor honden.

Wandeling van 14km met tussenstop. 

Begeleider: Pieter

Honden: niet toegestaan

Avondeten: Najade, Roskamstraat 44, Kapellebrug

 • Inbegrepen: begeleiding, organisatie
 • Niet-inbegrepen: drankjes, dinner
 • Inschrijven en annulatie tem 3/4/2024. Na deze datum is annulering niet meer mogelijk en wordt de bijdrage niet terugbetaald. Het exacte adres wordt direct na de registratie verzonden in de bevestigingsmail. Gelieve je e-mail na registratie te controleren, ook in de spamfolder. Als je geen adresinformatie hebt ontvangen, stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. Houd er rekening mee dat op zaterdag of zondag geen e-mails worden beantwoord.
 • Verzekering: Let op dat Sportieve Singles vzw geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering heeft afgesloten voor de deelnemers; deze verzekering is enkel van toepassing op de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Uitverkocht
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Uitverkocht
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page