top of page

zo 03 mrt

|

Ossendrecht

Wandeling door het westelijk deel van het Grenspark Brabantse Wal/Kalmthoutse Heide.(17 km)

6 vrouwen en 6 mannen ingeschreven. Vennen- en duinenwandeling door het westelijk deel van het Grenspark Brabantse Wal/Kalmthoutse Heide.(17 km)

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Wandeling door het westelijk deel van het Grenspark Brabantse Wal/Kalmthoutse Heide.(17 km)
Wandeling door het westelijk deel van het Grenspark Brabantse Wal/Kalmthoutse Heide.(17 km)

Tijd en locatie

03 mrt 2024, 14:00 – 17:30 CET

Ossendrecht, 4641 Ossendrecht, Nederland

Over het evenement

Dit is een wandeling uit twee delen van in totaal 17 km (10+7).

Dit diverse en dynamische natuurgebied ligt aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens en omvat ongeveer 60 km².

De Kalmthoutse Heide is een van de oudste en grootste natuurreservaten van Vlaanderen. Het sluit op de grens met Nederland aan bij de Brabantse Wal wat de bruuske overgang van de hoger gelegen heidegebieden naar de lagergelegen polders tot aan de Schelde markeert.

We wandelen vanuit parking De Volksabdij, eerst naar het Kleine Meer, om vervolgens door de dicht begroeide Staartse Duinen het grensdorp Huijbergen te bereiken, waar we de bergen (eerder hoge duinen) bewandelen waaraan het dorp zijn naam heeft te danken en waar ook de jaarlijkse cyclocross plaats vindt.

Hier houden we halt voor een tussenstop in een van de lokale gelegenheden, vlakbij het voormalige Mariaklooster en Instituut Sainte-Marie, aan de Staartsestraat 2.

Dan doorkruisen we natuurgebied Kortenhoeff; dit maakt deel uit van het Grenspark Kalmthoutse Heide. Het is een open gebied met droge en natte heide en vennen. Op Kortenhoeff liggen 3 vennen: Het Wasven, het Bronven en het Akkerenven. Er komen bijzondere plantensoorten voor, zoals zonnedauw en beenbreek.

Honden zijn aangelijnd toegelaten. 

Stevig en liefst waterdicht schoeisel wordt aangeraden.

Aangezien de wandeling ook bij regen doorgaat is regenkledij een goed idee (wel afhankelijk van de weersverwachting voor die dag).

Achteraf kan er iets gedronken & gegeten worden in het Raedthuis te Hoogerheide, op een paar km van het eindpunt (we verplaatsen ons daar naar toe met de auto). Breng aub cash geld mee omdat het niet altijd mogelijk is om individuele rekeningen te vragen, liefst kleine briefjes/munten om zoveel mogelijk gepast te betalen.

Wandeling van 17km met tussenstop.

 • Inbegrepen: organisatie wandeling, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 28/2/2024. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering: Let op dat Sportieve Singles vzw geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering heeft afgesloten voor de deelnemers; deze verzekering is enkel van toepassing op de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Verkoop geëindigd op
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Verkoop geëindigd op
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page