top of page

za 04 nov

|

Ossendrecht

Wandelen over de steilranden van de Brabantse Wal (15 km).

11 mannen en 12 vrouwen ingeschreven. Nog 2 plaatsen vrij. Tussen Putte op de Belgisch-Nederlandse grens en Steenbergen (NL) vinden we een opvallend landschap: de Brabantse Wal. Bijzonder onderdeel van dit landschap vormt de zogenaamde steilrand.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Wandelen over de steilranden van de Brabantse Wal (15 km).
Wandelen over de steilranden van de Brabantse Wal (15 km).

Tijd en locatie

04 nov 2023, 13:00 – 18:00 CET

Ossendrecht, 4641 Ossendrecht, Nederland

Over het evenement

De steilrand vormt de abrupte scheiding tussen de hooggelegen Brabantse Pleistocene zandgronden aan de oostkant en het laaggelegen Holocene zeekleigebied van de  Schelde in het westen.

De wandeling bestaat uit drie delen met tussenstops na telkens ongeveer 6, 7 en 2 km, in totaal 15 km. Tijdens het eerste deel wandelen we de steilrand op en neer tussen Calfven en Hoogerheide, dan pauzeren we voor gebak of een drankje in Taverne Non Plus Ultra  in Woensdrecht (www.cafenonplusultra.nl), een dorp bovenop de wal ( tot hier kwam vroeger de zee en stopte het land, vandaar de vreemde naam van de Taverne), dan wandelen we door de lager gelegen polders tot kort bij het Schelde-Rijnkanaal en de Schelde zelf, om vervolgens terug richting Wal te stappen met nog een korte pauze in het piepkleine cafe Het Calfven, waar voor het eerst getapt werd in 1912. Vervolgens eindigen we aan ons vertrekpunt, de Volksabdij.

Avondeten een 3 km verderop in het stijlvolle Raedthuis in het centrum van Hoogerheide (www.hetraedthuys-hoogerheide.nl) .

Stevig schoeisel wordt aangeraden, de wandeling is vrijwel vlak met een paar ups en downs op en af de Wal, maar kan op bepaalde plaatsen wat modderig zijn.

Aangezien de wandeling ook bij regen doorgaat is regenkledij een goed idee (wel afhankelijk van de weersverwachting voor die dag).

 • Inbegrepen: organisatie wandeling, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 31/10/2023. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering: Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Uitverkocht
 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Uitverkocht
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page