top of page

za 05 jun

|

Maarkedal

Wandelen in Maarkedal doorheen het landschap van Valerius De Saedeleer

Valerius penseelde hier zijn meest intimistische landschappen. Prijs je gelukkig want je kan die hier nog altijd ten overvloede bewonderen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Wandelen in Maarkedal doorheen het landschap van Valerius De Saedeleer
Wandelen in Maarkedal doorheen het landschap van Valerius De Saedeleer

Tijd en locatie

05 jun 2021, 15:00 – 17:00

Maarkedal, Maarkedal, België

Over het evenement

Valerius De Saedeleer was een van de belangrijkste figuren van de eerste Latemse school. Na een verblijf in Wales vestigde hij zich in 1921 in Maarkedal (Etikhove), een van de vele stemmige dorpjes in de adembenemend mooie Vlaamse Ardennen.

We tonen je de prachtige Villa Tynlon waar hij woonde en vertellen je onder meer welke beroemde kunstenaars hem hier kwamen opzoeken en waarom zijn dochter tapijten weefde.

We stappen via een holle weg naar de Bossenaeremolen, uniek Vlaams ambachtelijk erfgoed, en kuieren langs kastanjebomen tot op de binnenkoer van het 18de-eeuwse Hof Te Cattebeke, vanwaaruit de familie Thienpont toezicht houdt op haar wijngaarden in Pomerol.

Na de wandeling gaan wij iets drinken. Graag aangeven bij reservatie of je mee gaat iets drinken nadien. Graag alleen reserveren als je zeker bent dat je kan meekomen. Plaats van de start zal ik nog later meedelen.

Inbegrepen: gids, organisatie, btw Niet-inbegrepen: consumpties nadien Inshrijven en annulatie tem 30/5 Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen.

Tickets

  • Maarkedal waandeling - man

    € 15,50
    Uitverkocht
  • Maarkedal wandeling - vrouw

    € 15,50
    Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page