top of page

za 02 dec

|

Kalmthout

Wandelen door de Maatjes en terug langs de Horendonkse bossen (16 km).

Natuurgebied de Maatjes ligt in de gemeenten Kalmthout en Wuustwezel, aan de Nederlandse grens. Sportieve winterwandeling.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Wandelen door de Maatjes en terug langs de Horendonkse bossen (16 km).
Wandelen door de Maatjes en terug langs de Horendonkse bossen (16 km).

Tijd en locatie

02 dec 2023, 13:00 – 18:00 CET

Kalmthout, Hanneke Wiewau, 2920 Kalmthout, België

Over het evenement

Het is een rietmoeras met omringende, soms natte graslanden en vele bomenrijen en houtkanten. Samen met de Nederlandse evenknie ´De Matjens´ vormt het een grensoverschrijdend natuurgebied. Het is vooral belangrijk als leefgebied voor verschillende soorten riet- en weidevogels. Een mooi gebied om te komen wandelen en te genieten van het open landschap.

Na het doorkruisen ervan wandelen we verder door de Horendonkse bossen door een gemengd landschap van bos en heide.

We nemen ongeveer halfweg een tussenstop in Taverne de Bosrust in Horendonk, deelgemeente van Essen.

(https://www.debosrust.be)

We komen tenslotte terug aan ons vertrekpunt via een opeenvolging van bossen en weilanden om vervolgens te aperitieven in de bakkersmolen van Wildert. Dit is een in 1980-81 gebouwd museumcomplex bestaande uit een aantal stoommachines, een windmolen, een bakkerij met hout gestookte bakoven en een taverne. De officiële inhuldiging vond op 8 mei 1981 plaats.

((http://bakkersmolen.be/wordpress/)

Avondeten is een beetje verder in Restaurant De Kar te Kalmthout.

Stevig en bij voorkeur hoog waterdicht schoeisel wordt aangeraden, de wandeling is vlak maar voert ons door de weiden langs de turfvaart, dus kan op bepaalde plaatsen modderig zijn.  Een droog paar schoenen/kousen voor achteraf is een mogelijk alternatief.  Eventueel hoge rubber laarzen waarin men geen blaren wandelt…

Aangezien de wandeling ook bij regen doorgaat is regenkledij een goed idee (wel afhankelijk van de weersverwachting voor die dag).  We zitten dichtbij de kortste dag van het jaar, dus een lamp kan nuttig zijn, maar niet echt noodzakelijk.

Breng ook voldoende cash mee in lijn met wat u denkt te consumeren aangezien niet overal individueel afrekenen mogelijk is.

Op deze wandeling zijn aangelijnde honden toegelaten.

 • Inbegrepen: organisatie wandeling, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 28/11/2023. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering: Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Verkoop geëindigd op
 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Verkoop geëindigd op
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page