top of page

zo 12 mei

|

Ternat

Waar een eenvoudige boerenzoon het schopt tot Oostenrijks kardinaal.

8 vrouwen en 5 mannen ingeschreven. Wandeling met gids in Pajottenland. 9km.

Tickets zijn niet beschikbaar
Andere evenementen bekijken
Waar een eenvoudige boerenzoon het schopt tot Oostenrijks kardinaal.
Waar een eenvoudige boerenzoon het schopt tot Oostenrijks kardinaal.

Tijd en locatie

12 mei 2024, 15:00 – 17:30 CEST

Ternat, Wambeek, 1741 Ternat, België

Over het evenement

Deze prachtige wandeling met gids is 8 à 10 km lang en slingert zich langs velden, akkers, weiden en wegen in een licht golvend landschap.

We starten in de dorpskom aan de Sint-Remigiuskerk waar twee bijzondere dorpsfiguren met name Jan Frans DE TROCH die het geschopt heeft tot Kardinaal Johann von GOESS en schrijver – dichter Pol De Mont die een prominente rol heeft gespeeld in de Vlaamse Beweging worden belicht. 

Langs een bijzondere OLV van Lourdeskapel komen we aan Klapscheutmolen, een zeer oude watermolen uit 1572 die  nog steeds maalvaardig is. Hier situeert zich ook “De Voet van Keizer Karel” …

Na een stevige beklimming bereiken we het memoriaal Louis Braffort, een voormalige stafhouder van de Brusselse Balie wiens levenloze lichaam hier gevonden werd op 24 augustus 1944. We genieten van het mooie panorama en vervolgen onze weg langs kleine en grotere hoeven waar het agrarisch karakter van Wambeek volop tot uiting komt.

Aantal km is nog een keer geverifieerd  met de gids en is rond 9 km zonder tussenstop.

  • Inbegrepen: gids, organisatie
  • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes.
  • Inschrijven en annulatie tem 8/5/2024. Na deze datum is annulering niet meer mogelijk en wordt de bijdrage niet terugbetaald. Het exacte adres wordt direct na de registratie verzonden in de bevestigingsmail. Gelieve je e-mail na registratie te controleren, ook in de spamfolder. Als je geen adresinformatie hebt ontvangen, stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. Houd er rekening mee dat op zaterdag of zondag geen e-mails worden beantwoord.
  • Verzekering: Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Deel dit evenement

bottom of page