top of page

za 17 feb

|

Station Kessel

Topwandeling in de Kesselse heide - Kleine Netevallei en langs Fort van Kessel.

Ontdek een betoverend stukje natuur tijdens deze magische wandeling door de Kesselse Heide en Kleine Netevallei. Wandeling van 10.5km met tussenstop.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Topwandeling in de Kesselse heide - Kleine Netevallei en langs Fort van Kessel.
Topwandeling in de Kesselse heide - Kleine Netevallei en langs Fort van Kessel.

Tijd en locatie

17 feb 2024, 13:00 – 17:30

Station Kessel, 2560 Nijlen, België

Over het evenement

Het Kempense landschap betovert met bossen, heide, beemden en beekvalleien, waaronder de idyllische Kleine Netevallei en het natuurgebied 'De Steenbeemden'.

Natuurpracht:

Fort Kessel en omgeving tonen imposante eiken, wilgen en struiken zoals braam, sleedoorn en vlier. Op het fort spot je konijnen, ganzen, fazanten en zelfs vleermuizen.

Historisch landschap:

Het ontstaan van de Kesselse Heide gaat terug tot de laatste ijstijd, met grillige duinen als overblijfselen. Gemengde eikenbossen vormden zich door drogere gronden, met een geschiedenis van ontbossing en herbebossing. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het bos gekapt voor de fortengordel, met slechts "den betboom" als overlevende. Na de Tweede Wereldoorlog werd het gebied opnieuw bebost, en in 1976 werd het officieel natuurgebied.

Langs de Kleine Nete:

Langs de meanderende Kleine Nete ontdek je natuurparels, waaronder het prachtige natuurgebied 'De Steenbeemden'. Hier grazen Gallowayrunderen, die het landschap openhouden. De Netevallei herbergt zeldzame planten, watervogels zoals wintertaling en blauwe reiger, en wordt beheerd door Natuurpunt om de biodiversiteit te herstellen.

Bezienswaardigheden en natuurgebieden

* Fort Kessel * Kesselse heide * Steenbeemden in de kleine Netevallei * Goor

Sportieve Singles

Wandelen met Sportieve Singles biedt het beste van twee werelden. Als wandelbegeleider zorg ik ervoor dat de wandelingen zo zijn uitgestippeld dat iedereen kan deelnemen, zelfs als je een klein budget hebt of afhankelijk bent van het openbaar vervoer.

 We maken samen een luswandeling, genieten van elkaars gezelschap in een groep van gelijkgestemden, en voeren onderweg leuke wandelgesprekjes.

We hanteren een gezapig wandeltempo en maken regelmatig korte pauzes (tussen de 3,8 en 4,6 km/u gemiddelde).

 Dit maakt de wandeling ideaal voor zowel ervaren wandelaars als beginners.

Samen genieten we van de wandelomgeving, waarbij ik als wandelbegeleider streef naar een maximale natuurbeleving met de nadruk op veiligheid. Houd er rekening mee dat stevig waterdicht wandelschoeisel, vooral tijdens het regenseizoen, essentieel is om voetblessures te voorkomen.

Benodigdheden voor de wandeling: dagrugzakje, drinken, kleine versnapering, regenjas (of K-way), pasmunt (voor een eventuele tussentijdse stop). Optioneel: fotocamera voor af en toe een foto, verrekijker.

Na de wandeling kunnen deelnemers ter plaatse beslissen om samen iets te gaan eten. Een restaurantreservering wordt niet op voorhand gemaakt.

Hond

Op deze wandeling en in de natuurgebieden zijn honden aangelijnd toegelaten.

 • Inbegrepen: organisatie wandeling, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 13/2/2024. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering: Let op dat Sportieve Singles vzw geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering heeft afgesloten voor de deelnemers; deze verzekering is enkel van toepassing op de vrijwilligers.

Horeca suggesties in de buurt van de startplaats voor wie na de wandeling eventueel nog wilt blijven om te eten.  

Opa's eethuisje

Elzestraat 7, 2560 Nijlen(Kessel) | T: 03 283 60 73

Badhuis

Emblemsesteenweg 73, 2560 Ranst | G: 0471 90 53 55

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Uitverkocht
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Uitverkocht
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page