top of page

zo 02 jun

|

Kapellen

Spoorfietsen - Kapellen

6 vrouwen en 3 mannen ingeschreven. Wij fietsen over hetzelfde enkel spoor heen en terug met een pauze tussen de heen- en terugrit.

Spoorfietsen - Kapellen
Spoorfietsen - Kapellen

Tijd en locatie

02 jun 2024, 13:30 – 18:00

Kapellen, Fortsteenweg 47, 2950 Kapellen, België

Over het evenement

Het traject 

Je fietst over hetzelfde enkel spoor heen en terug met een pauze tussen de heen- en terugrit. Eerst trap je zo’n 5 km van Kapellen naar Brasschaat, waar je kan uitrusten, iets kan eten en drinken, of gedurende een uurtje verder op ontdekking kan gaan in de omgeving. Nadien vertrek je in omgekeerde richting opnieuw van Brasschaat naar Kapellen.

1. Kapellen -> Brasschaat duur: ongeveer 60 min

Klaar voor vertrek? Neem plaats op een spoorfiets en trap zo’n 5 km van het vertrekpunt naar het militair vliegveld van Brasschaat. Onderweg fiets je tussen het groen langsheen historische bunkers en over de Antitankgracht. Wie geluk heeft spot onderweg misschien een ree, of wordt vergezeld door vlinders die de spoorfiets gebruiken als rustplaats. Genieten en plezier maken is de boodschap!

2. Pauze aan het militair vliegveld met café “Perron Noord” duur: ongeveer 60 min

Hier neem je even afscheid van de spoorfiets voor een welverdiende pauze. Aan het militair vliegveld kunnen wij in één van de oude militaire gebouwen van Kwartier Noord terecht in de bistro Perron Noord. Op het terras hebbben wij een mooi uitzicht op het vliegveld, waar tijdens het weekend nog actief gevlogen wordt. 

3. Brasschaat -> Kapellen Duur: ongeveer 50 min

Wij hebben gereserveerd voor 20p.

Spoorfietsen gaat ook door bij regenweer. 

Alle fietsen zijn voorzien van een regendakje waardoor je droog op de fiets zit. Bij regenweer raden we aan om toch aangepaste kledij te voorzien voor het op- en afstappen, keren, openen van de barelen etc. Aan de pauzehalte in Brasschaat kan je binnen zitten in bistro Perron Noord.

 Wegbeschrijving 

Je vertrekt aan het voormalige militaire kamp van Kapellen, waar ook het fort van Kapellen gelegen is. Dit ligt in de Fortsteenweg 47 in Kapellen.

Met de wagen 

Wie met de wagen komt, kan parkeren op de voorziene parking aan het vertrekpunt van de spoorfietsen.

Met de trein 

Met de trein: het vertrekpunt bevindt zich op wandelafstand van het station van Kapellen. Volg vanuit de Koning Albertlei de oude spoorlijn 1,5 km tot aan de Fortsteenweg. Dit is veilig, want treinverkeer is hier niet meer mogelijk. Check voor de reistijden www.nmbs.be

Met de fiets 

Het is mogelijk om je fiets achter te laten aan het vertrekpunt.

 • Inbegrepen in de prijs: spoorfietsen, begeleiding
 • Niet inbegrepen: dranken, consumpties nadien
 • Inschrijven en annulatie tem 26/5/2024. Na deze datum is annulering niet meer mogelijk en wordt de bijdrage niet terugbetaald. Het exacte adres wordt direct na de registratie verzonden in de bevestigingsmail. Gelieve je e-mail na registratie te controleren, ook in de spamfolder. Als je geen adresinformatie hebt ontvangen, stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. Houd er rekening mee dat op zaterdag of zondag geen e-mails worden beantwoord.
 • Verzekering: Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Tickets

 • Spoorfiets - vrouw

  € 19,50
  Btw: +€ 0,50 Trans.kost
 • Spoorfiets - man

  € 19,50
  Btw: +€ 0,50 Trans.kost
 • Vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page