top of page

za 06 jan

|

Bergen op Zoom

Rondje Binnenschelde met bezoek oude binnenstad van Bergen op Zoom (NL) (16 km).

14 vrouwen en 8 mannen ingeschreven. Nog 3 plaatsen vrij. Bergen-op-Zoom is één van de oudste steden van Nederland. Het draagt al een geschiedenis van ruim 800 jaar met zich mee als handelsstad, als garnizoensstad en nu als één van de meest gezellige steden in Nederland.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Rondje Binnenschelde met bezoek oude binnenstad van Bergen op Zoom (NL) (16 km).
Rondje Binnenschelde met bezoek oude binnenstad van Bergen op Zoom (NL) (16 km).

Tijd en locatie

06 jan 2024, 13:00 – 18:00 CET

Bergen op Zoom, 4617 HD Bergen op Zoom, Nederland

Over het evenement

Er is dan ook heel wat van die geschiedenis te ontwaren op vele plekjes in de binnenstad. De smalle steegjes, de pleintjes met de leuke terrassen, de leuke winkeltjes, … het doet eigenlijk wat Vlaams aan. Nogal logisch dus dat veel Vlamingen de weg naar hier vinden. Ook economisch heeft deze stad van 65000 inwoners zich een plaats weten te bemachtigen zeker na de aanleg van het Schelde-Rijnkanaal midden de vorige eeuw.

Vooraleer we de binnenstad induiken wandelen we het rondje Binnenschelde. Deze route begint aan de gezellige Boulevard en al wandelend passeren we langs mooie oevers en de Oesterdam, richting het herstelde vestingwerk de Waterschans.

Vervolgens wandelen we door de 800 jaar oude Gevangenenpoort de binnenstad in waar we in cafe de Grote Slok en/of De Markies aperitief nemen.

Avondeten is een beetje verder in Restaurant De Stadsburger op de grote markt (Restaurant Bistroclub de Stadsburger in hartje Bergen op zoom): vele soorten Nachos en uitstekende all-in hamburgers.

Hier kan achteraf ook nog een rondje geschaatst worden bij luide Nederlandse Schlagermuziek, tenminste voor diegenen die dat wensen (in dat geval: schaatsen meebrengen).  Dit op de jaarlijks aangelegde kunstpiste op de markt. Bergs Winterparadijs (stichtingwinterevents.nl)

De wandeling is vlak met een paar stukjes weide en bos, dus kan op bepaalde plaatsen een klein beetje modderig zijn.  Een droog paar schoenen/kousen voor achteraf is een goed idee, alhoewel dit niet nodig zal zijn bij droger weer.

Aangezien de wandeling ook bij regen doorgaat is regenkledij handig (wel afhankelijk van de weersverwachting voor die dag).  Er kan wind zitten langs het water.

Breng ook voldoende cash mee in lijn met wat u denkt te consumeren aangezien niet overal individueel afrekenen mogelijk is.

Op deze wandeling zijn aangelijnde honden toegelaten.

 • Inbegrepen: organisatie wandeling, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 2/1/2024. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering: Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Verkoop geëindigd op
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Verkoop geëindigd op
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page