top of page

zo 19 mei

|

Ieper

Op en onder de historische Ieperse vestingen. Stadswandeling in Ieper met gids.

De betoverende Westhoek-regio verwelkomt je met open armen om haar rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en boeiende bezienswaardigheden te ontdekken.

Op en onder de historische Ieperse vestingen. Stadswandeling in Ieper met gids.
Op en onder de historische Ieperse vestingen. Stadswandeling in Ieper met gids.

Tijd en locatie

19 mei 2024 14:00 – 16:00

Ieper, Ieper, België

Over het evenement

Ontdek de steden tijdens onze stadswandelingen georganiseerd exclusief voor singles. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent die alles wil weten over de lokale monumenten, of gewoon graag geniet van de sfeer en de verhalen die de stad te bieden heeft, onze singles stadswandelingen zijn de perfecte setting om te flirten, te lachen en te verbinden.

De betoverende Westhoek-regio verwelkomt je met open armen om haar rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en boeiende bezienswaardigheden te ontdekken. Deze regio staat bekend om zijn gedenkwaardige oorlogsgeschiedenis, met locaties zoals Ieper.

Over de wandeling:

De vestingen van Ieper zijn de best bewaarde van ons land. Hun verhaal begint tien eeuwen geleden, toen de stad ontstond aan de oevers van de Ieperlee.

Grachten en aarden wallen beschermden de burgers van de welvarende stad. De stadsversterkingen bereikten een eerste hoogtepunt rond 1390 met hoge muren en stevige hoektorens. Door de eeuwen heen werden de versterkingen aangepast om de steeds krachtigere wapens aan te kunnen.

Vertrek aan het Onthaalcentrum De Kazematten naar Menenpoort, bezoek ijskelder, via sluipgang naar passarelle over Kasteelgracht, over Vaubanvestingen naar Rijselpoort. Via de Rijselstraat  terug naar de Grote Markt.

 • Inbegrepen: gids, organisatie, btw
 • Niet-inbegrepen: drankjes na de wandeling
 • Inshrijven en annuleren is mogelijk tem 13/5/2024. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering: Let op dat Sportieve Singles vzw geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering heeft afgesloten voor de deelnemers; deze verzekering is enkel van toepassing op de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 10,00
  Btw: +€ 0,50 Trans.kost
 • Wandeling - man

  € 10,00
  Btw: +€ 0,50 Trans.kost

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page