top of page

zo 05 nov

|

Beernem

Natuurwandeling Beverhoutsveld – 15km – Oostkamp

Het Beverhoutsveld is een historisch akker- en weidegebied op de grens tussen Beernem en Oostkamp.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Natuurwandeling Beverhoutsveld – 15km – Oostkamp
Natuurwandeling Beverhoutsveld – 15km – Oostkamp

Tijd en locatie

05 nov 2023, 14:00 – 18:00

Beernem, Beverhoutsveldstraat, 8730 Beernem, België

Over het evenement

Al eeuwenlang wordt hier aan landbouw gedaan en is er amper bewoning. We verkennen een waardevol landschap via mooie wandeldreven. Het natuurgebied heeft zijn naam te danken aan het beverhout of de ratelpopulier, een inheemse wilde boomsoort die in heidevelden groeit.  Het Beverhoutsveld dateert reeds uit de 13de eeuw. Toen was dit veld in bruikleen van de aanborgers, de omwonenden en lieten ze er hun vee grazen. Nu is het gemeentelijk eigendom en blijft van woonverkaveling gespaard. Daarom kan je er een speld horen vallen. Natuur en landbouw worden er verweven tot een uniek geheel. Vogels, vossen, mensen.... Iedereen voelt zich hier meteen thuis. De route doet ook het Kanaal Gent – Oostende aan waar we een stukje door een ezelweide wandelen.  Pauzeren doen we tijdens de wandeling in café De Zotte Mutse. 

Verharde en onverharde wegen, 15 km met tussenstop.

 • Inbegrepen: begeleiding, organisatie
 • Niet-inbegrepen: consumpties, dinner
 • Inschrijven en annulatie tem 1/11/2023 . Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering:  Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Verkoop geëindigd op
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Verkoop geëindigd op
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page