top of page

zo 12 feb

|

Stabroek

Moretusbos te Stabroek. Wandeling van 12km met tussenstop.

14 vrouwen en 8 mannen ingeschreven. Kom het ontdekken tijdens deze prachtige wandeling van 12 km.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Moretusbos te Stabroek. Wandeling van 12km met tussenstop.
Moretusbos te Stabroek. Wandeling van 12km met tussenstop.

Tijd en locatie

12 feb 2023, 13:00 – 17:30 CET

Stabroek, 2940 Stabroek, België

Over het evenement

Het Moretusbos is een bos en voormalig landgoed vlakbij de dorpen Putte en Stabroek. Het is 77 ha groot. In 1980 werd het voor het publiek opengesteld. Er werden fiets- en wandelpaden aangelegd, wandelroutes bewegwijzerd en er kwam een informatiepaneel. Het bos is net als het theehuis (De Gloriëtte) sinds 1990 beschermd gebied. Het bevat zeer oude dennen en het wordt doorsneden door oude beuken- en eikenlanen. Veel bomen zijn ouder dan 80 jaar.

Het Moretusbos, dat zijn voortzetting vindt in het landgoed Ravenhof te Stabroek, was oorspronkelijk een heidegebied. Het behoorde toe aan de familie Moretus, waarvan de beroemde Antwerpse drukker Jan Moretus een telg was.

De wandeling bestaat uit twee delen van elk ongeveer 6 km, en het is mogelijk enkel het eerste deel mee te wandelen. Na een drankpauze in de Brasserie, wordt daarna het tweede stuk gewandeld over de Huzarenberg en de Geldberg met mooi uitzicht over de omliggende omgeving.

Stevig schoeisel wordt aangeraden, de wandeling is vrijwel vlak, maar kan op bepaalde plaatsen wat modderig zijn. Aangezien de wandeling ook bij regen doorgaat is regenkledij een goed idee (wel afhankelijk van de weersverwachting voor die dag).

Achteraf kan er iets gedronken en/of gegeten worden in de Brasserie vlakbij de parking.

 • Inbegrepen: organisatie wandeling, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 8/2/2023

Verzekering: Sportieve Singles vzw bezit een beroepsaansprakelijkheid verzekering. Indien onze organisatie aansprakelijk wordt bevonden voor een gebeurlijk ongeval tijdens de activiteit zal onze verzekering de kosten dekken, indien niet, zullen de kosten niet gedekt worden. Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Dit evenement heeft een groep. Je bent van harte welkom om lid te worden van de groep zodra je je hebt aangemeld voor het evenement.

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Verkoop geëindigd op
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Verkoop geëindigd op
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page