top of page

za 23 mrt

|

Bornem

Kasteeldomein d'Ursel Bornem. Wandeling 10km.

Uw wandelbegeleider neemt jullie mee vanaf station van Bornem en wij maken samen een luswandeling van 10km. Aan de rand van Kasteel d'Ursel doen wij een tussenstop bij ''In d'Oude Poort ''.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Kasteeldomein d'Ursel Bornem. Wandeling 10km.
Kasteeldomein d'Ursel Bornem. Wandeling 10km.

Tijd en locatie

23 mrt 2024, 14:00 – 17:30

Bornem, Stationsplein 1/BUS 1, 2880 Bornem, België

Over het evenement

Aan de rand van Kasteel d'Ursel doen wij een tussenstop bij ''In d'Oude Poort ''. Na de pauze wandelen wij gezapig op het kasteeldomein en bewonderen even de indrukwekkende oude beukenbomen en zijn grachten met als kers op de taart het kasteel. Vanuit hier is het ongeveer uurtje stappen naar station van Bornem.

Natuurbeleving en Bezienswaardigheden:

* Kasteel d'Ursel

* Stille waters 

* Stiltegebied

* Natuurpracht

Kasteel d'Ursel:

Het kasteel d’Ursel, gelegen in Hingene, Bornem, is een historisch juweel dat ooit diende als buitenverblijf voor de adellijke familie d’Ursel voordat het eigendom werd van de provincie Antwerpen. Dit prachtige landgoed straalt nog steeds de grandeur uit van vervlogen tijden, met zijn imposante architectuur en rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw.

Temidden van dit majestueuze kasteel strekt zich een weelderig park uit, waar de natuur gedeeltelijk haar eigen gang kan gaan. Hier vinden bezoekers een oase van rust en schoonheid, omgeven door eeuwenoude bomen, sierlijke lanen en verstilde vijvers. Het park biedt niet alleen een adembenemend decor, maar dient ook als een toevluchtsoord voor diverse planten- en diersoorten, waardoor het een waar paradijs is voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Wandelend door de geplaveide paden van het park kunnen bezoekers genieten van panoramische uitzichten op het kasteel en zijn omgeving, terwijl ze zich laten betoveren door de sfeer van vervlogen tijden. Het is een plek waar geschiedenis en natuur harmonieus samenkomen, en waar elke hoek een nieuw verhaal te vertellen heeft. Het kasteel d’Ursel en zijn park vormen een belangrijk cultureel erfgoed en een geliefde bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen van over de hele wereld. Het is een plaats van inspiratie, verwondering en ontdekking, waar de pracht van het verleden nog altijd voelbaar is in het heden.

Sportieve Singles:

Wandelen met Sportieve Singles biedt het beste van twee werelden. 

Als wandelbegeleider zorg ik ervoor dat de wandelingen zo zijn uitgestippeld dat iedereen kan deelnemen, zelfs als je een klein budget hebt of afhankelijk bent van het openbaar vervoer. We maken samen een luswandeling, genieten van elkaars gezelschap in een groep van gelijkgestemden, en voeren onderweg leuke wandelgesprekjes. We hanteren een gezapig wandeltempo en maken regelmatig korte pauzes (tussen de 3,8 en 4,6 km/u gemiddelde). 

Dit maakt de wandeling ideaal voor zowel ervaren wandelaars als beginners.

Samen genieten we van de wandelomgeving, waarbij ik als wandelbegeleider streef naar een maximale natuurbeleving met de nadruk op veiligheid. 

Houd er rekening mee dat stevig waterdicht wandelschoeisel, vooral tijdens het regenseizoen, essentieel is om voetblessures te voorkomen.

Na het evenement nemen wij afscheid aan het station.

Wandeling van 10km met tussenstop.

Honden zijn welkom op deze wandeling. De hond aan de leiband houden is verplicht!

 • Inbegrepen: organisatie wandeling, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 19/3/2024. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering: Let op dat Sportieve Singles vzw geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering heeft afgesloten voor de deelnemers; deze verzekering is enkel van toepassing op de vrijwilligers.

Met het openbaar vervoer met ''NMBS is altijd beetje reizen'':

N.M.B.S Bornem

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Verkoop geëindigd op
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Verkoop geëindigd op
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page