top of page

zo 12 nov

|

Galmaarden

Herfstwandeling Raspaillebos en het bosreservaat Karkoolbos - 10 km

Dit oude beukenbos ligt op de steile hellingen van de Bosberg, gekend van de Ronde Van Vlaanderen

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Herfstwandeling Raspaillebos en het bosreservaat Karkoolbos - 10 km
Herfstwandeling Raspaillebos en het bosreservaat Karkoolbos - 10 km

Tijd en locatie

12 nov 2023, 13:45 – 17:00 CET

Galmaarden, Galmaarden, België

Over het evenement

Het landschap combineert de steile trekken van de Vlaamse Ardennen met de zachte glooingen van het Pajottenland. Op de top van de Bosberg heb je een schitterend uitzicht over de Dender- en Markvallei.

Het Raspaillebos heeft een rijke geschiedenis : Bij de opstand van de Gentenaren in de 14de eeuw ten tijde van Jacob en Filips van Artevelde vonden de opstandelingen steun bij sommige boeren uit de streek van Geraardsbergen en Ronse.  De landbouwers werden uit hun boerderijen verjaagd en vonden een schuilplaats in het Raspaillebos. Aldus ontstond een bende rovers die vanuit het bos talrijke rooftochten deden.  Ook Jan de Lichte en zijn bende zouden zich hier herhaaldelijk hebben opgehouden. Volgens sommige bronnen heeft het bos aan deze boevenverhalen zijn naam te danken. De woorden ‘Raspeel’, ‘Rapaille’ en ‘Raplage’ verwijzen alle naar ‘gespuis’.

 • Inbegrepen: organisatie wandeling, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 8/11/2023. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering: Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Verkoop geëindigd op
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Verkoop geëindigd op
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page