top of page

za 10 feb

|

Kalmthout

Grenspark Kalmthoutse Heide, stappersven, paalberg en kriekelaarsven. 17km.

De Kalmthoutse Heide is een van de oudste en grootste natuurreservaten van Vlaanderen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Grenspark Kalmthoutse Heide, stappersven, paalberg en kriekelaarsven. 17km.
Grenspark Kalmthoutse Heide, stappersven, paalberg en kriekelaarsven. 17km.

Tijd en locatie

10 feb 2024, 13:00 – 18:00 CET

Kalmthout, Putsesteenweg, 2920 Kalmthout, België

Over het evenement

Dit is een wandeling uit twee delen van in totaal 17 km (11+6).

Dit diverse en dynamische natuurgebied ligt aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens en omvat ongeveer 60 km². Het bestaat uit heide, vennen, bossen en landduinen.

De Kalmthoutse Heide is een van de oudste en grootste natuurreservaten van Vlaanderen. Het is een zeldzaam relict van het eens zo uitgestrekte Europese heidelandschap. Kom de minder bewandelde paden en mooiste hoekjes van deze “achtertuin van de Antwerpenaren” ontdekken .

We wandelen vanuit parking De Vroente, eerst naar het stappersven, het grootse ven van de Heide en indien je dat wenst kan je de nieuwe uitkijktoren De Stapper bestijgen om zo een beter zicht op het ven te krijgen. Daarna gaan we langs het Langven verder om vervolgens door te steken naar de grens met NL.

We wandelen over de grens tot in Nederland waar een pauze van een uurtje is voorzien voor afternoon tea (of koffie) in taverne De Heusche Bollaert.

Dan wandelen we terug de grens over aan de Paalberg en het Kriekelaarsven om via het Putse Moer te eindigen aan het vertrekpunt.

Aangezien we wandelen door stukjes waar schapen en koeien vrij grazen zijn honden echter niet toegelaten. Stevig en liefst waterdicht schoeisel wordt aangeraden. Aangezien de wandeling ook bij regen doorgaat is regenkledij een goed idee (wel afhankelijk van de weersverwachting voor die dag).

Achteraf kan er iets gedronken & gegeten worden in restaurant Het Koetshuis in het Moretusbos te Stabroek, op een paar km van het eindpunt (we verplaatsen ons daar naar toe met de auto).

 Breng aub cash geld mee omdat het niet altijd mogelijk is om individuele rekeningen te vragen, liefst kleine briefjes/munten om zoveel mogelijk gepast te betalen.

Op deze wandeling zijn de honden niet toegelaten.

 • Inbegrepen: organisatie wandeling, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 6/2/2024. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering: Let op dat Sportieve Singles vzw geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering heeft afgesloten voor de deelnemers; deze verzekering is enkel van toepassing op de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Uitverkocht
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Uitverkocht
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page