top of page

za 09 sep

|

Kalmthout

Grenspark Kalmthoutse Heide, Mont Noir en Brabantse Wal. 16km.

Dit is een wandeling uit twee delen van in totaal 16 km (10+6). We wandelen aan een snelheid van iets boven de 5 km/u, af en toe is er wel een korte pauze om wat fotos te nemen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Grenspark Kalmthoutse Heide, Mont Noir en Brabantse Wal. 16km.
Grenspark Kalmthoutse Heide, Mont Noir en Brabantse Wal. 16km.

Tijd en locatie

09 sep 2023, 13:00 – 17:30 CEST

Kalmthout, Putsesteenweg 129, 2920 Kalmthout, België

Over het evenement

Dit diverse en dynamische natuurgebied ligt aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens en omvat ongeveer 60 km². Het bestaat uit heide, vennen, bossen en landduinen. De Kalmthoutse Heide is een van de oudste en grootste natuurreservaten van Vlaanderen. Het is een zeldzaam relict van het eens zo uitgestrekte Europese heidelandschap. Kom de minder bewandelde paden en mooiste hoekjes van deze “achtertuin van de Antwerpenaren” ontdekken .

De heide staat in bloei vanaf mid augustus tot mid september, dus we wandelen op het juiste moment.

Aangezien we wandelen door stukjes waar schapen en koeien vrij grazen zijn honden echter niet toegelaten.

We wandelen over de grens tot in Nederland waar een pauze van een uurtje is voorzien voor afternoon tea (of koffie) in taverne De Heusche Bollaert.

We bezoeken de restanten van het in verval geraakte luxueuze landgoed Mont Noir gebouwd rond 1880 en wandelen op de waterscheidingswal tussen het Schelde en Maasbekken. Ook doorkruisen we een deel van de zuidelijke Brabantse Wal uitgegraven door de Schelde (hoogteverschillen tot 20 meter).

Stevig en liefst waterdicht schoeisel wordt aangeraden. Aangezien de wandeling ook bij regen doorgaat is regenkledij een goed idee (wel afhankelijk van de weersverwachting voor die dag).

Achteraf kan er iets gedronken & gegeten worden op een paar kms van ons vertrek/eindpunt in taverne/restaurant de Kar. (https://www.brasseriedekar.com/nl/home)

 • Inbegrepen: organisatie wandeling, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 5/9/2023. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering: Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Uitverkocht
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Uitverkocht
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page