top of page

zo 21 apr

|

Sint-Truiden

Gezellige wandeling in De Vallei van de Herk, met bezoek aan het Zwevend kappel, 8km. Limburg.

7 vrouwen en 5 mannen ingeschreven. De vallei van de Herk en Mombeek ligt tussen de fruitstreek bij Sint-Truiden en de Voerstreek.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Gezellige wandeling in De Vallei van de Herk, met bezoek aan het Zwevend kappel, 8km. Limburg.
Gezellige wandeling in De Vallei van de Herk, met bezoek aan het Zwevend kappel, 8km. Limburg.

Tijd en locatie

21 apr 2024, 13:15 – 17:00

Sint-Truiden, Sint-Truiden, België

Over het evenement

Centraal in dit natuurgebied stroomt de Oude Mombeek. De beek kronkelt en overstroomt opnieuw zoals ze het al eeuwen daarvoor heeft gedaan. Ook werden zwak hellende oevers aangelegd. Dankzij deze maatregels krijgen dieren en water- en oeverplanten opnieuw ruimte en kansen. Vele soorten libellen en de kamsalamander keerden terug. Het gebied is van oudsher bekend om zijn natte hooilanden. 

De zwevend kapel (Helsh(ea)ven) aan de Galg, op het hoogste punt van Helshoven, kan je vanaf nu genieten van een adembenemend uitzicht over het Haspengouwse landschap. Kunstenaar Frits Jeuris ontwierp hiervoor een unieke creatie gemaakt van tientallen gekapte fruitbomen uit de omgeving.

Het jongste platform biedt nog een tikje meer. Het is ingebed in ‘Helsh(ea)ven’, een kunstwerk uit hout van 90 hoogstamkersenbomen van vijftig jaar oud. Die vielen eind 2016 ten prooi aan het Little Cherry Virus, een besmettelijke plantenziekte die te kleine vruchten bij kersen veroorzaakt. Nu krijgen de gekapte bomen een tweede leven. Het werk symboliseert het dynamische landschap van Haspengouw.

Na de wandeling kan er vrijblijvend iets gedronken of gegeten worden in de brasserie van https://www.chateaudelamotte.com/

Wandeling van 8km zonder tussenstop.

Parkeren: (info volgt de week voor de wandeling)

Informatie: 

• draag aangepaste schoenen

• aangelijnde honden zijn toegelaten 

• begeleiding door Vicky

 • Inbegrepen: begeleiding, organisatie
 • Niet-inbegrepen: drankjes, dinner
 • Inschrijven en annulatie tem 17/4/2024. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering: Let op dat Sportieve Singles vzw geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering heeft afgesloten voor de deelnemers; deze verzekering is enkel van toepassing op de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Verkoop geëindigd op
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.kost
  Verkoop geëindigd op
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page