top of page

za 06 apr

|

Zwalm

Flaneren langs de Zwalm, in het gezelschap van de molenaar. 5km.

11 vrouwen en 6 mannen ingeschreven. De Zwalm is een lieflijke, uit de kluiten gewassen beek die ontspringt in de buurt van Vloesberg en in Nederzwalm versmelt in de Schelde. De Zwalmbeek voorzag tal van watermolens van de nodige drijfkracht.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Flaneren langs de Zwalm, in het gezelschap van de molenaar. 5km.
Flaneren langs de Zwalm, in het gezelschap van de molenaar. 5km.

Tijd en locatie

06 apr 2024, 15:00 – 17:30 CEST

Zwalm, Zwalm, België

Over het evenement

Wij passeren langs de Zwalmmolen, een watermolen die graan maalt en groene stroom produceert. Deze watermolen heeft gedurende de laatste 1.000 jaar alle grote verhalen meegemaakt.

Water en levenskracht

Terwijl het leven voortging, voorzagen watermolens zoals De Zwalmmolen de lokale bevolking van voedsel en meel. Ze waren essentiële structuren, die het kloppend hart van de gemeenschap in de regio vormden. Water en leven zijn hier onlosmakelijk met elkaar verbonden. De rivier diende eeuwenlang als de bron van voorspoed.

We wandelen natuurgewijs, ongeveer 4-5km langs de oevers van de Zwalm. 

Na de wandeling gaan wij iets drinken of eten (als wij geschikte locatie vinden). Graag enkel reserveren als je zeker bent dat je meegaat. 

 • Inbegrepen: begeleiding van een gids, organisatie
 • Niet-inbegrepen: consumpties
 • Inschrijven en annulatie tem 20/3/2024. Na deze datum is annulering niet meer mogelijk en wordt de bijdrage niet terugbetaald. Het exacte adres wordt direct na de registratie verzonden in de bevestigingsmail. Gelieve je e-mail na registratie te controleren, ook in de spamfolder. Als je geen adresinformatie hebt ontvangen, stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. Houd er rekening mee dat op zaterdag of zondag geen e-mails worden beantwoord.
 • Verzekering:  Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 14,60
  Btw: +€ 0,90 Trans.kost
  Verkoop geëindigd op
 • Wandeling - man

  € 14,60
  Btw: +€ 0,90 Trans.kost
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page