top of page

zo 05 mei

|

Gent

Fietstocht met gids in Gent: Natuur en cultuur langs de Leie.

Nog 2 plaatsen vrij. Prachtige fietsroute naar Sint-Martens-Latem.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Fietstocht met gids in Gent: Natuur en cultuur langs de Leie.
Fietstocht met gids in Gent: Natuur en cultuur langs de Leie.

Tijd en locatie

05 mei 2024, 15:00 – 17:20

Gent, Afsnee, 9051 Gent, België

Over het evenement

Sint-Martens-Latem heeft al meer dan honderd jaar de reputatie van hét kunstenaarsdorp aan de Leie. Niettegenstaande vlakbij Gent gelegen, baadt het, samen met de omliggende kerkdorpen zoals Deurle in het groen.

Omstreeks 1900 trokken enkele kolonies kunstenaars naar daar omwille van de idyllische plekjes aan het water in combinatie met goedkope bouwgrond. De zanderige bodem was immers nauwelijks geschikt om aan landbouw te doen, en dus spotgoedkoop. Vandaag is dit enigszins anders als we zien dat de voormalige zandduinen zijn geïntegreerd in een chique golfclub. De omgeving bleef echter een bosrijke omgeving, ideaal om te fietsen en te wandelen.

Sint-Martens-Latem is makkelijk bereikbaar met de fiets vanuit Gent. Via de oevers van de Leie rijden we door het landschap dat tientallen, zoniet honderden keren werd geschilderd en bezongen door kunstenaars als Malfait, Permeke, Minne, Van De Woestijne, Leon De Smet, Fritz Vanden Berghe, Gustave De Smet, … . Er wordt ook halt gehouden aan enkele belangrijke monumenten in en rond Latem en de graven van een aantal belangrijke kunstenaars worden bezocht. Ook aan de voormalige kunstenaarswoning van Gust De Smet, nu een museum, kan even halt worden gehouden.

Eigen fiets mee te brengen. 

Ofwel fiets te huren (13 euro per dag) op 14 min fietsen van de startplaats: Stadsfiets | De Fietsambassade Gent

 • Inbegrepen: gids, organisatie
 • Niet-inbegrepen: consumpties nadien, fietsen nog zelf te huren.
 • Inshrijven en annulatie tem 1/5/2024. Na deze datum is annulering niet meer mogelijk en wordt de bijdrage niet terugbetaald. Het exacte adres wordt direct na de registratie verzonden in de bevestigingsmail. Gelieve je e-mail na registratie te controleren, ook in de spamfolder. Als je geen adresinformatie hebt ontvangen, stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. Houd er rekening mee dat op zaterdag of zondag geen e-mails worden beantwoord.
 • Verzekering:  Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Tickets

 • Fietstocht - vrouw

  € 15,00
  Btw: +€ 0,90 Trans.kost
  Uitverkocht
 • Fietstocht - man

  € 15,00
  Btw: +€ 0,90 Trans.kost
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page