top of page

za 26 aug

|

Gent

Fietstocht met gids in Gent: Natuur en cultuur langs de Leie.

Prachtige fietsroute naar Sint-Martens-Latem.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Fietstocht met gids in Gent: Natuur en cultuur langs de Leie.
Fietstocht met gids in Gent: Natuur en cultuur langs de Leie.

Tijd en locatie

26 aug 2023, 16:00 – 18:00

Gent, Afsnee, 9051 Gent, België

Over het evenement

Sint-Martens-Latem heeft al meer dan honderd jaar de reputatie van hét kunstenaarsdorp aan de Leie. Niettegenstaande vlakbij Gent gelegen, baadt het, samen met de omliggende kerkdorpen zoals Deurle in het groen.

Omstreeks 1900 trokken enkele kolonies kunstenaars naar daar omwille van de idyllische plekjes aan het water in combinatie met goedkope bouwgrond. De zanderige bodem was immers nauwelijks geschikt om aan landbouw te doen, en dus spotgoedkoop. Vandaag is dit enigszins anders als we zien dat de voormalige zandduinen zijn geïntegreerd in een chique golfclub. De omgeving bleef echter een bosrijke omgeving, ideaal om te fietsen en te wandelen.

Sint-Martens-Latem is makkelijk bereikbaar met de fiets vanuit Gent. Via de oevers van de Leie rijden we door het landschap dat tientallen, zoniet honderden keren werd geschilderd en bezongen door kunstenaars als Malfait, Permeke, Minne, Van De Woestijne, Leon De Smet, Fritz Vanden Berghe, Gustave De Smet, … . Er wordt ook halt gehouden aan enkele belangrijke monumenten in en rond Latem en de graven van een aantal belangrijke kunstenaars worden bezocht. Ook aan de voormalige kunstenaarswoning van Gust De Smet, nu een museum, kan even halt worden gehouden.

Fiets zelf mee te brengen. 

Ofwel fiets zelf te huren (13 euro per dag) op 14 min fietsen van de startplaats: Stadsfiets | De Fietsambassade Gent

Nadien gaan wij samen nog iets drinken.

 • Inbegrepen: gids, organisatie
 • Niet-inbegrepen: consumpties nadien
 • Inshrijven en annulatie tem 22/8/2023. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering: Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Tickets

 • Fietstocht - vrouw

  € 14,60
  Btw: +€ 0,90 Trans.kost
  Verkoop geëindigd op
 • Fietstocht - man

  € 14,60
  Btw: +€ 0,90 Trans.kost
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page