top of page

za 01 apr

|

Ossendrecht

De Brabantse Wal en het Zwaluwmeer. 16km.

8 vrouwen en 1 man ingeschreven. Kom dit mooie plekje ontdekken tijdens deze prachtige wandeling van 9 + 7 km met een drankpauze tussenin in Brasserie Abdijbos van de Volksabdij te Ossendrecht (NL).

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
De Brabantse Wal en het Zwaluwmeer. 16km.
De Brabantse Wal en het Zwaluwmeer. 16km.

Tijd en locatie

01 apr 2023, 13:30 – 18:00 CEST

Ossendrecht, Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan 199, 4641 RM Ossendrecht, Nederland

Over het evenement

De Brabantse Wal is een uitgestrekt natuurgebied op de scheiding van de Brabantse (NL) zandgronden en het zeekleigebied van de Schelde. Je vindt er een unieke steilrand met hooggelegen bos en laaggelegen polders. Het gebied verrast je met abrupte overgangen en mooie vergezichten.

Tijdens het eerste deel van de wandeling ontdekken we de drie op het hoogste punt gelegen meren (Groote Meer, Kleine Meer en Zwaluwmeer).  Dit maakt deel uit van het grensoverschrijdend natuurgebied Kalmthoutse Heide/Brabantse Wal.  Aan de oever van het Zwaluwmeer houden we een korte stop van een paar minuten om van het mooie uitzicht te genieten.  Daarna wandelen we terug door de omliggende bossen en komen na 9 km terug aan de brasserie voor een stop van een uurtje en een drankje.  Vervolgens wandelen we tot aan de rand van de Brabantse Wal met verzicht over de polders tot aan de Schelde. Dan dalen we af en wandelen via de laaggelegen Noordpolder tot bij Hoogerheide, waar een korte helling ons terug op de wal brengt 10 a 20 meter hoger. Na nog een paar kilometer bereiken we ons eindpunt.

Het is ook mogelijk enkel het eerste deel van de wandeling mee te doen en eventueel in de tuin van de Volksabdij rond te wandelen tot de anderen terug zijn of gewoon op het terras te wachten.

Stevig schoeisel wordt aangeraden, de wandeling is licht golvend met een korte afdaling en klim af/op de Brabantse Wal, maar kan op bepaalde plaatsen wat modderig zijn. Aangezien de wandeling ook bij regen doorgaat is regenkledij een goed idee (wel afhankelijk van de weersverwachting voor die dag).

Achteraf kan er iets gedronken en/of gegeten worden in de Brasserie vlakbij de parking.

 • Inbegrepen: organisatie wandeling, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 29/3/2023

Verzekering: Sportieve Singles vzw bezit een beroepsaansprakelijkheid verzekering. Indien onze organisatie aansprakelijk wordt bevonden voor een gebeurlijk ongeval tijdens de activiteit zal onze verzekering de kosten dekken, indien niet, zullen de kosten niet gedekt worden. Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Verkoop geëindigd op
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Verkoop geëindigd op
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page