top of page

zo 14 apr

|

Gooik

Blauwe boshyacinten wandeling in Neigembos in Neigem en Gooik. 14km.

'Feeëriek’, ‘magisch’, ‘onweerstaanbaar’… Het zijn woorden die je wel vaker hoort opduiken als mensen het schouwspel van de bloeiende boshyacinten zien.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Blauwe boshyacinten wandeling in Neigembos in Neigem en Gooik. 14km.
Blauwe boshyacinten wandeling in Neigembos in Neigem en Gooik. 14km.

Tijd en locatie

14 apr 2024, 13:30 – 18:00 CEST

Gooik, 1755 Gooik, België

Over het evenement

Elk voorjaar pakt het paarse tapijt het bos zachtjes in met een fleurige dekentje. Steeds meer mensen trekken er ieder voorjaar op uit om getuige te zijn van de ontluikende boshyacinten. Naast het beroemde Hallerbos zijn er gelukkig heel wat andere plekken en wandelroutes waar je de wilde boshyacint in alle rust kan bewonderen. Als je een fan bent van ongerepte natuur, zit je wel goed in het Neigembos. Dit bos is iets meer dan 70 hectare groot. Stap in een wondere wereld vol holle wegen, statige eiken, forse beuken en de paarse en geurige bloementapijten.

Verder komen we nog voorbij de Woestijnkapel, een historische kapel van het Heilig Kruis, gelegen op de voormalige bedevaartroute naar Compostella en door Pieter Breughel de Oude meermaals in zijn schilderijen weergegeven.

Op tal van plaatsen kan je genieten van panoramische uitzichten, weidse vergezichten en golvende akkers en weilanden.

Begeleiding : Annita

Op deze wandeling met tussenstop zijn honden aan de leiband welkom.

Er is de mogelijkheid om vrijblijvend na de wandeling iets te blijven eten in een lokale brasserie.  Geven jullie even aan wie wenst te blijven eten zodat wij voor het juist aantal personen vooraf kunnen reserveren. Avondeten in restaurant Baar 28, Dorpsstraat 28 te 1755 Gooik

 • Inbegrepen: organisatie wandeling, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 10/4/2024. Na deze datum is annulering niet meer mogelijk en wordt de bijdrage niet terugbetaald. Het exacte adres wordt direct na de registratie verzonden in de bevestigingsmail. Gelieve je e-mail na registratie te controleren, ook in de spamfolder. Als je geen adresinformatie hebt ontvangen, stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. Houd er rekening mee dat op zaterdag of zondag geen e-mails worden beantwoord.
 • Verzekering: Let op dat Sportieve Singles vzw geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering heeft afgesloten voor de deelnemers; deze verzekering is enkel van toepassing op de vrijwilligers.

Tickets

 • Wandeling - vrouw

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Uitverkocht
 • Wandeling - man

  € 7,20
  Btw: +€ 0,55 Trans.cost
  Uitverkocht
 • Ticket vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page