top of page

zo 14 jan

|

Antwerpen

Bezoek aan de Ruien in Antwerpen. 2de groep.

Daal af in een onderaardse wereld en ontdek een vergeten stuk Antwerpse geschiedenis!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Bezoek aan de Ruien in Antwerpen. 2de groep.
Bezoek aan de Ruien in Antwerpen. 2de groep.

Tijd en locatie

14 jan 2024, 14:15 – 16:15

Antwerpen, Suikerrui 21, 2000 Antwerpen, België

Over het evenement

In de middeleeuwen doorkruisten ontelbare Ruien, vlieten en vesten de stad. Toen die waterwegen hun functie als bron en haven verloren, werden De Ruien overwelfd en verdween een uniek stukje erfgoed uit het stadsbeeld en ons geheugen. Een bezoek aan dit verborgen gangenstelsel, met haar oude gewelven, kanaaltjes, bruggen, riolen en sluizen neemt u mee op een reis door de tijd.

Tijdens een wandeling door deze bijzondere omgeving leert u de geschiedenis van De Ruien kennen door verrassende weetjes en anekdotes en ontmoet u haar huidige bewoners. Een niet te missen ervaring voor iedereen met een hart voor architectuur, geschiedenis en ’t Stad. 

Duur van het bezoek?

120 minuten.

Voor wie?

Iedereen vanaf 10 jaar die een stevige en soms modderige wandeling van +/- 1,6 km aandurft.

Waar en hoe?

Voor het afdalen naar de Ruien krijgen bezoekers een beschermpak, laarzen en een rugzakje om schoenen en andere persoonlijke spullen in op te bergen tijdens de wandeling. Er kunnen geen bezittingen ter plekke worden achtergelaten.

 • Inbegrepen: organisatie, gids, begeleiding door een vrijwilliger
 • Niet-inbegrepen: consumpties, drankjes
 • Inschrijven en annuleren met terugbetaling mogelijk tem 4/1/2024. Daarna is het niet meer mogelijk om te annuleren en de bijdrage terug te krijgen. Exact adres wordt verstuurd in de bevestigingsmail onmiddelijk na de registratie. Gelieve jouw e-mail na te kijken na de registratie (ook in spam aub!). Heb je geen adres van samenkomst gekregen stuur dan tijdig een e-mail naar sportievesingles@hotmail.com. (Zaterdag of zondag worden de e-mails niet beantwoord).
 • Verzekering:  Sportieve Singles vzw heeft geen sportverzekering of lichamelijke ongevallenverzekering afgesloten voor de deelnemers, alleen voor de vrijwilligers.

Tickets

 • De Ruien - laatste plaats

  € 30,00
  Btw: +€ 0,90 Trans.kost
  Uitverkocht
 • De Ruien - vrouw

  € 30,00
  Btw: +€ 0,90 Trans.kost
  Uitverkocht
 • Vrijwilliger

  € 0,00
  Uitverkocht

Dit evenement is uitverkocht

Deel dit evenement

bottom of page